" /> Hawassa | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Hawassa

12075072_1037986336220413_574660363334374937_n
Hawassa er en by i rivende utvikling. Bare for noen år siden var det en støvete by, og der vi forsøkte å la være å kjøre på de asfalterte vegene. I dag har byen mange store bulevarder, og sentrum består av høye hus.

I går ble det offentliggjort av det skal bygges Hilton Resort & Spa (bildet). Tomten er nå innegjerdet og det sies at byggearbeidene er i ferd med å komme i gang. Den ligger i nærheten av det gamle Moenco.

Nord for Universitetet langs hovedvegen mot sør bygges det en stor industripark. Det er kineserne som bygger fabrikker, og en av dem skal sette sammen kinesiske biler. Ryktene forteller at 50.000 mennesker skal arbeide der.

Jeg er i Hawassa og arbeider på universitetet. Vi har startet et doktorgradsprogram, og det er et samarbeid med Universitetet i Bergen. Hittil er ni PhD studenter tatt opp. De kommer fra Hawassa, Dilla og Soddo, og hensikten er å styrke forskerutdanningen ved disse universitetene. Vi satser på anvendt forskning, og målet er at landet skal nyttiggjøre seg av ny kunnskap for å bedre folkehelsen.

I morgen reiser jeg til Dilla. Vi skal også besøke distriktet rundt byen Wenago sør for Dilla by. Dette er et av de tettest befolkede områder i Etiopia. Tre doktorgradsstudenter skal samarbeide om en større forskningsoppgave for å utvikle nye ideer for å bedre barne- og mødrehelse.