" /> Litt info | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Litt info

ukjent
Det er noen måneder siden jeg oppdaterte denne bloggen. Så her er en liten oppdatering:

I desember reiste Magnhild og jeg til Bangladesh. Der bor Mathea, Jonathan, Gerd Eli, og Hallgeir. Vi feiret jul i en liten by som heter Brahambazar. Gerd Eli og Hallgeir arbeider på et lite sykehus i nordøst Bangladesh. Mathea (4 år) var den som behersket Bangla-språket best. Det var et land forskjellig fra det vi kjenner fra Afrika, men mye lignet litt på det jeg har sett i India. Vi fikk oppleve mye: bryllup i Kasi landsby, besøk på de store te plantasjene, gudstjenester i flere Bangla kirker, og se på fugler på de enorme våtmarksområdene. Men, nasjonen Bangladesh er ung, og utfordringene er mange.

I januar besøkte Magnhild Israel. Eliyah, Anava, Nadia og Eivind Johannes bor nå i Eilat. Anava er vårt siste barnebarn, og hun utvikler seg fint. I mars reiser familien til Kenya, og senere til sør Sudan. Eivind Johannes må konvertere sine flysertifikater før han kan fly i sør Sudan.

Selv var jeg i Etiopia noen uker i januar- februar. Jeg arbeidet med planer til et nytt prosjekt for å minske barnedødelighet. Samtidig hadde vi besøk av Norges Forskningsråd (bildet) som skulle se på en den store studien om å forebygge malaria (MalTrials) i Zwai området. Jeg var også i Hawassa: vi har startet doktorgradsutdanning ved Hawassa University og vi drøftet forskningsplanene for fem nye doktorgradsstudenter. De skal arbeide med tema innen emnene mødrehelse (to studenter), ernæring, barnehelse og tuberkulose.

Våren ser også ut til å fortsette i same tempo. I april planlegger jeg et nytt besøk til Etiopia for å arbeide videre med doktorgradsstudentene i Hawassa. Og i mai planlegger Magnhild og jeg en tur til Chicago (konferanse) og så planlegger vi å kjøre derfra til New York.