" /> Store og små fugler | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Store og små fugler

Det er et forferdelig leven på Arba Minch sykehus. En flokk storker har invadert et tre like ved barneavdelingen. De skiter, skriker og sloss. De forsøkte også å okkupere et tre nær huset vårt. Men, med hjelp av noen gode steinkastere har de holdt seg langt vekke.

Som far til tre fugle- og flyinteresserte gutter har jeg lært at Marabu storken heter Leptoptilos crumeniferus på latin. Den finnes nesten i hele Afrika. Det er en åtsels fugl, men setter også pris på frosker og gresshopper. Voksen er den omtrent 140 cm høy, og vingespennet er nesten 3 meter. Det er fantastisk å se når den flyr. Jeg mistenker at Boeing forsøker å etterligne Marabu vingen med sin nye Dreamliner 787.

Dette bildet fra Shelle området litt vest av Chamo sjøen, viser et par Abyssinan Ground Hornbill (Bucorvus abyssinicus). Den er den største innen Hornbill familien. Den finnes i Etiopia og i deler av øst Afrika. Den er ca 100 cm høy. Hornbillene er den eneste fuglefamilen som jeg kjenner til som murer hunnen i et hulrom i tre eller i bakken når hun skal ruge. Det er da hannens oppgave å skaffe mat til hunnen så lenge hun er «i fengsel».

Arba Minch ligger i Den store Riftdalen som strekker seg fra Libanon i nord til Mozambique i sør. Og områdene rundt sjøene i dalen har har et fantastisk rikt fugleliv. I hagen vår bor Nubian Woodpecker - hakkespett - (bildet til venstre), minst tre forskjellige veverfugler (bildet viser en mor som mater en liten White browed sparrow weaver), Paradise fly catcher og White bellied Go-Away Bird og ......