" /> Bangalore | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Bangalore

Jeg er nå i Bangalore i sør India. Kom hit med Emirates fra Addis via Dubai og til den nye flyplassen utenfor Bangalore. Det tok nesten like lang tid å komme gjennom rushtrafikken i Bangalore som å fly fra Dubai til Bangalore.

Bangalore er en by på over 8 millioner mennesker. Det er trafikk-kaos fra tidlig morgen til sene kvelden. Og i tillegg til de mange bilene, så myldrer det av Bajaj, en trehjuls drosjescooter.

Her deltar jeg på et tuberkulosevaksine prosjekt. Prosjektet ledes av St Johns Research Institute. Det er forskningsavdelingen til St Johns Medical College, et stort katolsk universitetssykehus.

Prosjekt området ligger ca 120 km nordøst for Bangalore, i Palamaner. Dette er et lite fylke helt sør i delstaten Andra Pradesh. Der følger vi mange tusen barn og ungdommer og ser om de utvikler tuberkulose. Hensikten er å måle hvor mye tuberkulose det er i sør India, og å lære om hvorfor noen barn får tuberkulose, mens andre forblir friske. Det er forskere fra India, Norge, USA (AERAS) og Danmark som deltar i denne store studien.