" /> Ny bok | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Ny bok

Prunier-Ficquet-Ethiopia-web

Det er ikke så ofte det skrives gode bøker om Ethiopia. En franske gruppen tilknyttet Det franske senter for etiopiske studier i Addis Ababa forsøker i sin siste bok å forklare hvordan en skal forstå det moderne Ethiopia.

Boken tar opp klassiske og velkjente problemstillinger som styresett under Keiser Menelik II, Keiser Haile Selassie I, Diktator Mengistu Hailemariam og Statsminister Meles Zenawi. Fellesnevneren for disse fire store personer i Etiopias nyere og turbulente historie er dannelsen av nasjonalstaten.

I tillegg får en et innblikk i utviklingen innen Den ortodokse kirken, hva de protestantiske kirker har harr å si for utviklingen av Etiopia og status for islam i dagen Etiopia samt moderne byutvikling. Boken "Understanding Contemporary Ethiopia. Monarchy, Revolution and the Legacy of Meles Zenawi. Edited by Gérard Prunier and Éloi Ficquet") er etter min vurdering meget god og kan kjøpes på Amazon.

I noen korte stykker vil jeg de neste dagene skrive litt om Etiopia siden 1991 og om fremveksten av protestantismen i Etiopia.