" /> Nye b√łker | Lindtjorn.no | lindtjorn.no

Nye bøker

Jeg leter alltid etter nye bøker om Etiopia. I dag fant jeg tre bøker:

gallery
National Museum of Ethiopia har gitt ut Konso Cultural Landscape. Det er et hefte skrevet i forbindelse med at Konso kom på UNESCO's verdensarv liste. Boken har mye interessant informasjon og fine bilder om Konso, om terrassene, jordbruk, land og folk, hus og bygninger, og brukskunst og gjenstander.


cosulich
Italienerne Guido Cosulich og Paolo Cartocci har utgitt en bok Ethiopia 1966. Peoples and Portraits. Boken har mange fine bilder fra 1966, og beskriver et annet Etiopia enn det vi ser i dag, selv om det er nok mange områder av landet som er likt. For meg er det en viktig billedserie som viser Addis Ababa da jeg gikk på High School i byen i 1966.


catfish
Som gutt fisket jeg ofte i Etiopiske sjøer og elver. I mange år regnet jeg med at det bare var fire til fem fiskearter i Etiopia, pluss noen små som vi fanget med hov. Redeat Habteselassie forteller en annen historie i boken Fisheries in Ethiopia. Annotated checklist with pictoral identification guide. Fiskens utbredelse i de etiopiske sjøer og elver henger sammen med de store elvesystemene (Blå Nilen, Dawa-Genale, Gibe-Omo, Awash, Baro og Tekese). Det er nesten 200 forskjellige fiskearter i landet, og catfish-en i Hawassa sjøen som alltid rotet til fiskegarnene, og som kan puste luft, heter Clarias angillaris.